בדיקת בקשה לצו קיום צוואה

הליך של בקשת צו קיום צוואה

הליך בקשה צו קיום צוואה מהווה בקשה לבית המשפט להעניק תוקף משפטי. בקשה לרישום צו קיום צוואה נעשית באמצעות מסמך המכיל את הפרטים של המבקש, את הפרטים של הנפטר וכן פרטי הצוואה, הכוללים את משאלת הנפטר.

 

תכלית הליך הבקשה עצמה נועדה להביא להנפקה של צו קיום צוואה. צו הקיום הוא זה שמעניק לצוואה תוקף משפטי מחייב המאפשר אכיפה. כל עוד לא ניתן צו לקיום הצוואה לא ניתן להוציא לפועל את הנפקויות המעשיות של הצוואה עצמה. כלומר, המסמך שעליו כתובה הצוואה חסר תוקף ולא ניתן לקיימה.

במאמר הבא נבאר מהו הליך הגשת בקשת צו קיום צוואה ומהם השלבים שהוא כולל, לרבות כל הנוגע לעניין בדיקת בקשה לצו קיום צוואה. נתאר את טופס הבקשה עצמו, למי אמורים להגיש בקשה זו,ומהם שלבי הטיפול בבקשה.

מתי צריך להגיש בקשה? את הבקשה עצמה ניתן להגיש כשיש צוואה מקורית בנמצא או העתק שלה. יש לציין שחל איסור להסתיר צוואה לפי חוק הירושה, ויש להגיש אותה כדי לקיימה. כפי שנכתב, לא ניתן לאכוף צוואה כל עוד לא ניתן לה תוקף משפטי על ידי צו קיום.

ככל שאין צוואה הרי שלא ניתן לקבוע יורשים. במקרה זה יש להגיש בקשת מתן צו ירושה, שברוב המקרים תינתן כל עוד אין התנגדויות כלפיה.

את הבקשה לקיום הצוואה מגישים לרשם לענייני ירושה בעיר מגוריו של הנפטר או בבית דין רבני. את הבקשה צריך להגיש אחד מהיורשים. יש לצרף את טופס הבקשה, את הצוואה המקורית ואישור על משלוח הודעות ליורשים הקבועים בצוואה.

בדיקת בקשה לצו קיום צוואה

מה כולל מסמך הבקשה לקיום צוואה?

המסמך יכלול פרטים כלליים ולא בהכרח מורכבים. הוא יכלול את שם המבקש וכן את פרטי עורך הדין שלו, פרטי המצווה שנפטר, פרטי בני המשפחה שלו, הפרטים הגלומים בצוואה, סוג הצוואה וכן מועד כתיבתה, מיהם היורשים הקבועים בהוחלקם בעיזבון.

יש לצרף לבקשה תצהיר שנכתב על ידי עורך דין שבו המבקש מצהיר שפרטי הבקשה נכונים.

מרגע שהתקבלה הבקשה והיא אושרה, בית המשפט יעניק צו לקיום הצוואה, כאשר הוא בעל תוקף של פסק דין מחייב. יש לציין שההסדרים הקבועים בחוק ההתיישנות אינם תקפים על צו זה. רק באמצעות צו בית המשפט ניתן להעביר את הנכסים של הנפטר אל היורשים.

מה קורה במצב בו מוגשת התנגדות למתן צו קיום?

למרבה הצער, יהיו מקרים שבהם הגשת בקשה לא תהיה בהכרח תהליך פשוט. במקרים בהם בתגובה להגשת הבקשה מוגשת התנגדות, יש צורך להיעזר בעורך דין מומחה לענייני משפחה שיסייע להתוות את הפתרון המשפטי. כל מי שמעוניין רשאי להגיש התנגדות לקיום צוואה. מי מוגדר כמעוניין? כל אדם אשר יש לו אינטרס כלכלי ישיר בתוצאות של קיום הצוואה.

התנגדות לקיום צוואה או לפסילתה יכולה להיות מוגשת בשני תרחישים: ראשית, כאשר יש צוואה נוספת שכתב הנפטר, אשר מהווה צוואה מאוחרת בזמן ושהתבקש צו לקיומה. שנית, כאשר המתנגד לצוואה חושב שהצוואה פגומה בשל עילות פסילה שונות. למשל: חוסר כשרות משפטית של הנפטר לערוך צוואה, אי התקיימות רצון חופשי בכתיבת הצוואה ועוד.

אודות משרד עו"ד אוריה חנן

עו"ד אוריה חנן הינה מומחית לדיני משפחה וירושה. משרד הבוטיק שהוקם על ידה מעניק את השירות המשפטי האיכותי והמדויק ביותר שיש. המשרד חרת על דגלו את הערכים לחתירה למצוינות, שירות אדיב וקשוב ללקוחותיו, אמינות ושקיפות כערכים עליונים וכן הגעה לתוצאה המשפטית הטובה ביותר עבור לקוחותיו תוך שירות מסור.

המשרד נלחם לילות כימים על מנת להשיג ללקוחותיו את המגיע להם על פי דין, דבר שמודגש עוד יותר בתחומים משפטיים מורכבים אלו המערבים לעיתים קרובות רגש.עו"ד חנן בעלת ניסיון רב בתחום המעמד האישי ומומחית לניהול משא ומתן. לקוחות מספרים שמרגע התקשרותם עם המשרד זכו ליחס אדיב, אישי ומקצועי. לפרטים נוספים פנו לכאן.

צור קשר

לקבלת ייעוץ וליווי משפטי מקצועי

דילוג לתוכן